Kolor: żółty, słomkowy jasny.
Zapach: delikatny, nuty owoców egzotycznych.
Smak: półsłodki, przyjemny.
Łączenie z potrawami: do lekkich przekąsek i przystawek.
Temperatura serwowania: 10°C.
Zawartość alkoholu: 11%.
Wizytówkąfirmy jest Bardolino, typowe wino z okolic Werony.
kiedyś. Dbałość o tradycję jest ambicją Spółdzielni, która umiejętnie łączy nowoczesność z solidnością ludzi emocjonalnie związanych z własnym terytorium.
Kolor: żółty, słomkowy jasny.
Zapach: delikatny, nuty owoców egzotycznych.
Smak: półsłodki, przyjemny.
Łączenie z potrawami: do lekkich przekąsek i przystawek.
Temperatura serwowania: 10°C.
Zawartość alkoholu: 11%.
Wino wytrawne białe ze szczepu Chardonnay. Powszechnie znany międzynarodowy szczep jest także popularny w regionie Wenecji, natomiast strefa jego pochodzenia to okolice Werony. Delikatnie aromatyczne Chardonnay stanowi przyjemny dodatek do wielu potraw.
Kolor: żółty słomkowy.
Zapach: intensywny, aromatyczny, nuty owoców tropikalnych.
Smak: świeży, harmonijny.
Łączenie z potrawami: do aperitifu, do przystawek oraz dań na bazie białych mięs i ryb, do sałat ze świeżych warzyw.
Temperatura serwowania: 12°/14°C.
Zawartość alkoholu: 12%.
Wino wytrawne białe ze szczepu Pinot Grigio. Pagórkowate winnice wokół Werony w regionie Wenecji rodzą delikatne grona Pinot Grigio. Uzyskane z nich wino posiada przyjemny aromat z nutą kwiatowo owocową.
Kolor: żółty słomkowy.
Zapach: delikatny, nuty polnych kwiatów i owoców .
Smak: wytrawny, pełny, harmonijny .
Łączenie z potrawami: doskonałe do aperitifu, do dań na bazie ryb i owoców morza, również do białych mięs.
Temperatura serwowania: 10°/12°C.
Zawartość alkoholu: 12%.
Wino wytrawne białe ze szczepu Chardonnay. Pochodzi z winnic usytuowanych na morenowych pagórkach po wschodniej stronie Jeziora Benaco w regionie Wenecji. Wersja Frizzante czyli delikatnie musująca nadaje temu winu rześkości i lekkości. Przyjemna nuta aromatyczna szczepu Chardonnay dodatkowo podkreśla walory tego wina.
Kolor: żółty słomkowy.
Zapach: aromatyczny, nuty kwiatowo-owocowe.
Smak: rześki, świeży.
Łączenie z potrawami: doskonałe do aperitifu, do lekkich przekąsek i przystawek, do dan na bazie ryb.
Temperatura serwowania: 6°/8°C.
Zawartość alkoholu: 11,5%.
Wino wytrawne białe z autochtonicznego szczepu weneckiego Garganega. Pochodzi z pagórkowatych winnic usytuowanych na morenowych podłożach wokół Werony w regionie Wenecji. Garganega jest przykładem oryginalnego wina autochtonicznego o dość mocnej strukturze i ciekawej nucie aromatycznej. Nie razi kwasowością, najlepiej sprawdza się właśnie w tej części Włoch, w prowincjach Werony, Vicenzy i Padwy. Nazwa „Dogana Veneta” - „wenecka granica” nawiązuje do słynnej budowli wzniesionej za czasów Republiki Weneckiej w miejscowości Lazise nad Jeziorem Garda, wyznaczającym granicę pomiędzy Lombardią a Wenecją.
Kolor: żółty słomkowy .
Zapach: intensywny, owocowy, nuty kwiatów pomarańczy, ananasa, moreli.
Smak: pełny, harmonijny, świeży.
Łączenie z potrawami: doskonałe do sosów makaronowych na bazie warzyw, do ryb morskich i słodkowodnych, do białych mięs.
Temperatura serwowania: 12°/14°C.
Zawartość alkoholu: 12,5%.
Kolor: czerwony rubinowy.
Zapach: delikatny, nuty truskawek i malin.
Smak: półsłodki, przyjemny.
Łączenie z potrawami: do lekkich przekąsek i przystawek.
Temperatura serwowania: 16°C.
Zawartość alkoholu: 11,5%.
Wino wytrawne czerwone ze szczepu Merlot. Pochodzi z pagórkowatych winnic wokół Werony, w regionie Wenecji. Merlot naszego producenta jest przyjemne do picia i lekkie. Bardzo dobrze łączy się z większością potraw.
Kolor: czerwony, rubinowy.
Zapach: delikatny, nuty dojrzałych owoców.
Smak: pełny, owocowy.
Łączenie z potrawami: do dań na bazie warzyw i mięs.
Temperatura serwowania: 18°/19°C.
Zawartość alkoholu: 12%.
Wino wytrawne czerwone z autochtonicznych szczepów weneckich Corvina Veronese, Rondinella i Molinara. Pochodzi z pagórkowatych winnic wokół Werony, w regionie Wenecji. Bardolino będące obok Valpolicelli sztandarowym winem tego regionu słynie ze swej delikatności i przyjemności delektowania się. Nie jest starzone w drewnie, dzięki czemu zachowało ładnie zaznaczoną owocową nutę.
Kolor: czerwony, rubinowy.
Zapach: delikatny, nuty dojrzałych owoców.
Smak: harmonijny, lekki, owocowy.
Łączenie z potrawami: do dań na bazie warzyw i mięs.
Temperatura serwowania: 16°/18°C.
Zawartość alkoholu: 12%.
Wino wytrawne białe z autochtonicznego szczepu weneckiego Trebbiano di Lugana. Lugana jest ciekawym i unikalnym białym winem, które pochodzi z winnic usytuowanych po południowej stronie Jeziora Garda, na granicy prowincji Werony i Brescii. Wino z linii Ca Vegar nie leżakowało w drewnie lecz jedynie w zbiornikach stalowych i w przeciwieństwie do wersji Superiore jego zawartość alkoholu jest odrobinę niższa. Ten rodzaj Lugany jest winem młodym i rześkim.
Kolor: żółty złotawy.
Zapach: aromatyczny, nuty owoców cytrusowych.
Smak: harmonijny, świeży.
Łączenie z potrawami: wino do aperitifu, do dań na bazie ryb i białych mięs.
Temperatura serwowania: 12°/14°C.
Zawartość alkoholu: 12,5%.
Wino wytrawne czerwone uzyskane z połączenia trzech autochtonicznych szczepów weneckich Corvina Veronese, Rondinella i Molinara W taki oto sposób powstaje jedno z najbardziej popularnych win tego regionu, zwane Bardolino. Nazwa brzmi tak samo jak miasteczko położone nad Jeziorem Garda, wokół którego rozciąga się klasyczna strefa tego wina. Bardolino Classico z linii Ca Vegar nie leżakuje w drewnie, zgodnie z tradycyjną metodą produkcji tego wina. Jest to wino młode i lekkie, przyjemnie owocowe. Dobrze komponuje się z większością potraw i jest winem typowo do posiłku.
Kolor: czerwony, rubinowy.
Zapach: delikatny, nuty owocowo - kwiatowe, czereśni i fiołka.
Smak: przyjemnie wytrawny, świeży.
Łączenie z potrawami: do dań na bazie mięs i warzyw.
Temperatura serwowania: 16°/18°C.
Zawartość alkoholu: 12,5%.